Любомир Розенщайн. завършва магистърска програма по клинична социална работа в Нов български университет, пише работа за приложението на Невролингвистичното програмиране (НЛП) в борбата с дистреса.

По-нататъшните му търсения в областта на личностното развитие го отвеждат както в храмове и духовни общности в Хималаите, така и при водещи фигури в областта на приложната психология в западния свят.

Учи при съоснователя на НЛП Ричард Бендлър и световноизвестния хипнотизатор Пол Маккена и в продължение на годините оформя личния си метод като представител на възникващото на прага на хилядолетията ново направление в областта на себепознанието – духовната психология, събираща в себе си древните познания за вселенските закони на мирозданието и наученото чрез изследванията на човешкото поведение в последното столетие.

През 2006 г. обобщава събрания опит в книгата си за вътрешното търсене „Розовите очила на душата“, публикувана най-напред на български език в САЩ и през 2008 г. на английски език в Индия, където се посреща с голям интерес. През 2011 г. издателство „Колибри“ довежда книгата и до читателската публика в България.

Любомир Розенщайн е лицензиран магистър по Невролингвистично програмиране.

 

–––––