Знаете ли какво не можете да си позволите?

Въпросът заслужава внимание, по причина, че това, което не може да си позволите, допълнително очертава вашите граници, които пазят вашата свобода.

 

Ето 10 неща, които не може да си позволите:

1.

Вие не може да си позволите да приемeте за свой вкусът на другите. Особено, когато се касае за начина ви на обличане и вашият външен вид.

Колкото надеждни и примамливи да са модните предпочитания, които хората ви предлагат, вие не може да си позволите да ги използвате, ако са в разрез с личните ви изисквания.

2.

Вие не може да си позволите да общувате с индивиди, които по една или друга причина или без причина, ви нараняват.

Вие не може да си позволите да не им простите, но го правите от най-безопасното физическо разстояние.

3.

Вие не може да си позволите някой друг да избира, вместо вас. Например – храната ви, как ще си прекарате вечерта или в колко часа сутринта трябва да се събудите.

4.

Вие не може да си позволите да обяснявате на хората своите най-близки взаимоотношения.

Любопитните персони се срещат навсякъде. Мнозина от тях ще ви предлагат съветите си. Но вашият живот преминава по друг начин. Каквото и да ви говорят другите, те не знаят вашата истина. Единствено вие най-добре разбирате, дали вашият партньор е подходящият, или не е.

 

zaglavna-kar-2

 

5.

Вие не може да си позволите да бъдете с някой, който вече е доказал своята неблагонадеждност, в ролята си на най-близко човешко същество. Не може да си позволите да прощавате безкрайно и да предавате себе си отново и отново

6.

Вие не може да си позволите да пожертвате личното си време за „когото и да е”, както и за „каквото и да е”. Вашите часове, а понякога и минути са толкова безценни, че би било истинско светотатство да не ги опазите. Нищо не е по-съвършено от времето, което имате само за вас.

7.

Вие не може да си позволите да споделяте най-съкровените си неща с хора, които са некоректни и не ви разбират. И то, не само, защото разговаряте на различни езици, а затова, че се чувствате на различни езици и това изгражда непреодолима стена

8.

Вие не можете да си позволите да страдате по преживявания и случки, които вече са отминали. Не може да си позволите да задържате неблагоприятните си житейски периоди, които повече не са ви необходими. Достатъчна ви е само мъдростта, която са ви донесли.

9.

Вие не може да си позволите да бъдете безразлични към светлината на утрото, подскоците на врабчетата, игрите на слънчевите лъчи, цъфтежа на дърветата и песните на пролетния дъжд.

10.

Вие не може да си позволите да се разминете с голямата си любов, както и да изпитате съмнение към собственото си сърце.

 

 

 

©cenimiga

––––