В нашата лична градина /живота/ – само ние решаваме какво да расте.

–––––
Можем да видим къде сме, само ако се погледнем с очите на човеците, които вече сме били. Намерим ли, че в настоящия момент сме напреднали /спрямо тогава/, това означава, че сега сме на правилното място.

–––––
Добре е да се оценяваме само заради това, че сме хора. Пожелателно е да сме признателни на живота. Каквито и да сме, съществуването ни се полага, без оглед на останалите обстоятелства. Нека помним, че сме човешки същества, с право на живот, както и това, че всяко възражение срещу тези истини, е меко казано – немислимо.

–––––
Всичко, което ни дава безусловна любов, ни прави свободни.

–––––
Да си истински добър – означава да позволяваш на другите да живеят, както им харесва и същевременно да си буден за собственото си добруване.

–––––
Слънцето свети най-ярко, когато около него няма облаци.

 

 

–––––
Има хора, които ни носят неизмерима радост с това, че не сме като тях.

–––––
Способни сме да повдигнем всеки човек, стига да му посочим високото. Понякога един поглед нагоре променя представата за света.

–––––
Може да ни отхвърли само някой, с който имаме общ свят. Невъзможно е да бъдем отхвърлени от хора, с които не ни свързва нищо, по простата причина, че те никога не са ни приемали. Отхвърлянето се предшества от приемането.

–––––
Всяко съпътстващо ни вдъхновение се явява като щипката сол в хляба и подобрява вкусът на живота.

–––––
Няма значение възрастта – важно е дали днес се чувстваме по-живи от вчера.

 

 

–––-

©cenimiga