Изглежда прекрасна, масово разпространената теория, че Вселената е способна да ни даде всичко, което й поискаме.

За целта е необходимо много силно да го пожелаем и да повярваме, че ще го получим. Същевременно трябва да си представяме, че Вселената вече е сбъднала нашите искания и авансово да се радваме на резултата.

Теорията за поръчки до някоя Всемогъща сила е примамлива и понякога й се доверяваме, най-малкото от любопитство или просто, за да я изпробваме. Вселената може да откликне или да не откликне, но и в двата варианта, нищо не губим

Отношението ни към способностите на Вселената ни разделя на три основни групи.

1.

Първата група от нас, които сме по-вярващи и по-наивни, изпращаме своя кратък или дълъг списък с поръчки до Вселената и започваме да чакаме тя да прояви своята магия.

През това време изцяло се отдаваме на очакването, като междувременно обслужваме тривиалните си, ежедневни аспекти. Примерно, да лентяйстваме, да гледаме филми, да се скитаме надолу-нагоре. През този период се надяваме, че вероятно вече Вселената, старателно и надлежно опакова нещата, които сме й поръчали.

2.

Втората група от нас, се характеризира с това, че освен, че отправяме своите искания към Могъщата сила, ние не се отдаваме на очаквания. Продължаваме да вършим, каквото е нужно, следвайки максимата „Прави каквото трябва, пък да става, каквото ще”.

Имаме нагласата, че ще е хубаво, ако въпросната Сила откликне, но ще можем да го преживеем, ако не откликне. Съгласни сме с едното и с другото, както с повечето неща в живота.

 

3.

Третата група от нас се усмихва мило на теорията за поръчките към Вселената. Признаваме цялата й прелест. В същото време нямаме свободно време да се задържим при тази идилична идея, камо ли да чакаме нейното чудо.

Звучи грандоманско, но ние приемаме себе си за Вселени. Сигурни сме, че някоя могъща сила може да ни донесе всичко, което ни е потребно, но при условие, че за доставката отговаряме единствено ние.

Поръчките до Всемогъщия свят са съществували и ще продължават да съществуват, докато го има и него.

Вселенската сила наистина може да изпълни всичките ни желания, дори и най-дръзките, най-невъзможните, стига в реализирането им да участваме … ние.

Изводът е, че от Вселената можем да си поръчаме абсолютно всичко. Но ще го получим само, ако ние сме му доставчиците.

 

 

 

–––-

©cenimiga