1.
Нещата от живота са два вида. Тези, които може да променим и другите, които не можем. Не е препоръчително да се занимаваме с вторите. Ако се опитваме, ще пропилеем ценно време. А времето е живот. Така че, нека не губим живот.

2.
Нашите усилия никога не са напразни. Всичко, което правим има резултат. Понякога той се бави или е твърде различен от това, което очакваме, но ако сме малко мъдри – ще отчитаме резултат.

3.
Най-важна е нашата, вътрешна нагласа. Когато сме изпълнени с вяра, вече сме в позицията на хора със своето първо постижение. Наличната вяра винаги е постижение.

 

4.
Полезно е, в началото да разглеждатме начините да направим това, което искаме, а чак след това – причините да не го направим. Така причините изглеждат по-малко. Но ако им сменим местата, причините ни се струват повече

5.
Добре е да общуваме с ентусиазирани хора, които ни предизвикват да покажем най-доброто, на което сме способни. Да бъдем далеч от персоните, които ни отнемат смелостта и увереността в нашите действия.

6.
Ако се надяваме, че хубавите неща ще дойдат самички, уместно е да им създадем подходящите условия, за да ги посрещнем. Тези условия са необходими и за да ги задържим за по-продължително време.

 

 

 

–––-

©cenimiga