1.

Всеки ден е нов живот.

Естественото съществуване е в настоящето.

Ако го изпълвате преживявания от изминалото време, както и с въпроси и безпокойство за бъдещето, вие се разминавате с възможността да живеете днес. Точно това разминаване ще си спомняте утре. С горчивина.

Придържайте се най-здраво към наличното. То винаги е в сегашно време. Всеки ден е напълно нов живот.

2.

Спокойствието върви ръка за ръка с храбростта.

Спокойното живеене идва в резултат на умението ви да правите най-доброто, на което сте способни. Доброто включва и вашата искреност. Споделяйте своите усещания, без да се боите от отсрещните реакции. Каквито и да са те, не са ваша отговорност. Нито ваша вина.

Спокойствието върви ръка за ръка с храбростта.

3.

Благодарете на обстоятелствата.

Когато имате трудни задачи, е логично да ги решавате трудно. Пригответе се. Имайте повече търпение и разчитайте на непоклатимата си вяра. Обърнете се за помощ към самите вас. Съдействайте си с всичко, което намирате за правилно.

Когато решите задачата, благодарете на обстоятелствата, защото каквото и да правите, заслугата е и тяхна.

4.

Доверете се на собствения си усет.

Вслушвате ли се във вътрешният си глас? Ако допускате да го заглушават външните гласове, със сигурност, бъркате. Това, което говорят другите хора не е вярно, ако се разминава с посланието на собствения ви шепот.

Използвайте уединението и разшифровайте усещанията си по повод на нещата от вашия живот.
Доверявайте се на своя усет. В него е вашата правда.

5.

След всяка неприятност следва същата по величина приятност.

Най-хубавото идва след като преживеете нещо най-лошо. Непременно сте го забелязали. Това означава, че вече имате опит. Ако в момента сте в кофти ситуация, вашият опит определено ви съветва да мобилизирате силите си и да понесете геройски, случващото се.

Първо, защото лошото не може да трае вечно. И второ, по неписана закономерност – след всяка неприятност следва, същата по величина приятност. А понякога и много по-голяма.

6.

Ценното привлича ценно.

Това, което ви е необходимо, ще го получите, ако сте му създали необходимите условия. Тези условия винаги са различни, с изключение на постоянното изискване да умеете, да сте благодарни. Благодарните хора получават най-много и най-често.

Дайте по-висока стойност на живота си и на всичко, което имате, и преживявате. Разгърнете неповторимата си индивидуалност. И бъдете признателни за своето съществуване.

Всичко ценно, което ви е потребно, ще бъде привлечено от вашата лична ценност.

 

© cenimiga
––––

 

 

 

 

 

© cenimiga

––––